Mammas Lammerull

Ingredienser:

1 slagside av lam

0,8 kg lammebog

1 gul løk

2 ts salt

1/2 ts malt pepper

1/3 malt ingefær

3 plater gelatin

Litt gelatinpulver

Skjær og ben ut slagsiden. Sy eventuelt til slik at du får en 20 x 30 cm side. Fjern fett.

Skjer i fingerlenger restene fra lammesiden i tillegg til å skjere 0,8kg lammebog.

Legg 3 plater gelatin i vann. Klipp de i deler først.

Legg ett lag med kjøtt og strø krydderblandingen over. Hakk en gul løk og strø over. Lag to lag.

Sy med en tråd som tåler varme. Jeg brukte bomullstråd.
Lag saltlake.

Kok opp 5 liter vann med 1,5 kg salt og 300g sukker. Avkjøl.

Legg rullen i laken og la stå i 6-7 dager.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *