Banankake

Restekake av brune bananer. Veldig god til kaffen eller som en liten nistepakke på bilturen. Blir bare bedre om den blir liggende noen dager, og den er like god om du putter den i fryseren.

Ingredienser:

  • ca 3-4 modne bananer (ca 400gram med skall)
  • 125 gram margarin
  • 100 gram brunt sukker
  • 1 egg
  • 225 gram hvetemel (60 gram sammalt hvete for en grovere kake)
  • 2,5 ts bakepulver
  • 1/2 ts ingefærpulver
  • 1/2 ts salt
  • 1 ts vaniljesukker
  • 70 gram valnøtter ( 5 hele nøtter til pynt)
  • 40 gram rosiner
  • 1/2 plate mørk sjokolade (om du ønsker en søtere variant)

Slik gjør du:

Sett ovnen på 175 grader

Smør en 1,5 liters brødform godt og legg i bakepapir som dekker hele formen

Pisk smør og brunt sukker så det er luftig i en kjøkkenmaskin. Mos banene og egget i slik at det blir en fin mos.

Bland mel, bakepulver, salt, ingefær og vaniljesukker. Og rør det forsiktig inn i mosen.

Hakk valnøtter i fine biter. Bland rosiner og valnøtter i litt hvetemel før du rører de inn i mosen. Da blander de seg mer jevnt i røren. Om du ønsker sjokolade, bland de også inn.

Ha røren i formen og pynt med valnøtter på toppen

Stek kaken på 175 grader i ca 55-60 minutter på nederste rist. La den hvile i 20 minutter før du tar den ut av formen. Legg den videre til hvile på en rist til den blir avkjølt.

Personlig liker jeg spise den når den er litt varm, men den kan smuldre litt så skjær forsiktig.

Pakk den inn i en tett pose så har du en saftig banankake i flere dager. Evenuelt frys den ned.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *