Ingredienser:
800g Klippfisk, tørr og utvannet
1 stor rødløk -hakket i fine biter
4 fedd hvitløk -hakket i fine biter
1 rød chili -hakket i fine biter
800 gram hermetiske tometer – hakkede
Soltørkende tomater – ca 6 hele eller 8 skjeer hakkede
1/2 dl hvitvin eller eplejuice
1/2 dl olivenolje
1,5 dl vann
600 gram kokefaste poteter (Beate) i skiver
200 gram gulerøtter i skiver
1,5 rød paprike, i grove biter, ringer
50-70gram sort oliven (om ønsket)
salt, pepper, krydder som persille om ønsket
Sånn gjør du det:
Klippfisken må vannes ut i 2-3 døgn, og vannet skal byttes ut 2-3 ganger i løpet av denne perioden.
Det finnes mange produsenter der ute, men her brukte vi Dybvik, klippfisk Loins.
Skjær opp grønnsaker og fisk.
Fres løken i litt olivenolje til den er blank og myk, og tilsett hvitløk og chili som får surre med et par minutter før du tilsetter hvitvinen (ev eplejuice). La det småkoke noen minutter til hvitvinen er kokt nesten inn og tilsett deretter hermetiske tomater, soltørkede tomater, olivenolje, vann, og litt nykvernet sort pepper. Gi det hele et oppkok og rør godt sammen.
Finn frem en vid form/gryte som tåler å stå i stekeovnen. Ha ca. 1 øse med tomatblandingen i formen og legg deretter poteter, gulrøtter, paprika og klippfisk lagvis. Fordel tomatblandingen mellom lagene.
Stekes midt i ovnen på 180 grader (over- og undervarme) i ca. 2 1/2 timer, til grønnsakene er møre og fine. Tilsett oliven mot slutten av steketiden. Smak til med nykvernet sort pepper og eventuelt litt salt, om nødvendig.