Lammeskank med rotgrønnsaker

LAMMESKANKENE

4lammeskanker
salt og nykvernet sort pepper
½-1rød chili , finhakket
1 ssfrisk rosmarin , finhakket
1 tskorianderfrø
1 tstørket oregano
4 sshvetemel
smør eller olje til steking

SAUS OG GRØNNSAKER 

4gulrøtter , i grove biter
300 gsellerirot , i grove terninger
250 gsjalottløk
½-1 feddhvitløk , finhakket
2 1/2 dlhvitvin
1 bokshermetiske tomater hele
1 bokshermetiske tomater hakket
3-4 ssbalsamicoeddik
frisk rosmarin , finhakket
salt og nykvernet sort pepper

MANDELPOTETMOS

800 gmandelpoteter (ca.)
½-1 dlkremfløte , matfløte eller H-melk
2-3 sssmør
salt og nykvernet hvit pepper


Gni inn lammeskankene med salt og pepper. Støt korianderfrøene i en morter. Bland krydder, urter og chili på en tallerken og rull skankene i krydderblandingen. Gni resten inn i kjøttet slik at mesteparten av krydderet fester seg på skankene. Ha deretter hvetemelet på tallerkenen og rull skankene i melet, slik at mesteparten er dekket. Stek skankene, to om gangen, på alle sider i smør i varm jerngryte. Ta opp lammeskankene av gryta og legg til side.

Fres alle grønnsakene noen minutter i en stor gryte som tåler å stå i stekovnen. Tilsett hvitvinen og la den koke omtrent halvveis inn. Tilsett deretter balsamicoeddik og hermetiske tomater, og kok opp. Legg i lammeskankene, ha på lokk (eller dobbelt lag med aluminiumsfolie) og sett gryta på nederste rille i stekovnen.

Stekes ved 150 grader i 2 1/2-3 timer, avhengig av størrelsen på skankene. Juster litt på lammeskankene noen ganger underveis og øs over saus ca. hvert 30 minutt. Ta gjerne lokket av gryta de siste 30 minuttene. Skankene er ferdige når kjøttet løsner fra bena. Smak til med salt og pepper. Tilsett eventuelt grovhakket rosmarin ved servering.

Skrell mandelpotetene og kok dem møre i usaltet vann. Hell av vannet og la potetene stå på laveste temperatur i 2-3 minutter slik at eventuelt restvann fordamper. Mos potetene og rør inn fløte og smør. Smak til med salt og pepper, og server!

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *