SØTPOTETSUPPE
500 g | søtpotet , i terninger |
150 g | gulrot , i biter |
1 | syrlig eple , i biter |
1 | rødløk , i terninger |
3 fedd | hvitløk , hakket |
2 ts | frisk ingefær , revet |
1 | rød chili , hakket |
1 ts | korianderfrø , knust i morter |
1/2 ts | malt spisskummen |
6 dl | grønnsakskraft |
4 dl | kokosmelk |
1/2 | lime , saften |
kajennepepper , smak til | |
salt , smak til |
TILBEHØR
4 ss | yoghurt (gjerne gresk) |
frisk koriander | |
godt brød , for eksempel nan |
Skrell søtpotet og gulrøtter, og skjær opp i jevnstore biter. Gjør det samme med løk, hvitløk, chili og ingefær også. Skrell eplet, fjern kjernehuset og skjær det opp i jevnstore biter. Finn frem en morter og knus korianderfrøene.
Ha 2 ss nøytral olje i en liten gryte og tilsett løken. La den frese et par minutter til løken er blank og myk, og tilsett deretter hvitløk, chili, ingefær og krydder. La det surre i et par minutter og tilsett deretter grønnsakskraft (eventuelt utblandet fond), kokosmelk, søtpoteter, gulrøtter og eplebiter. La grønnsakene koke i 20-25 minutter, til de er møre og fine.
Kjør grønnsaksblandingen til en glatt suppe med en stavmikser eller blender (vær forsiktig slik at du ikke brenner deg). Smak til med spisskummen, limesaft, salt og kajennepepper.
Server suppen rykende varm, gjerne med en liten klatt gresk yoghurt (rømme, creme fraiche el.) og et lite dryss med frisk koriander over, og med nan som tilbehør.