Sellerirotsuppe

Ingredienser

500 gsellerirot , i terninger
2poteter , i terninger
2sjalottløk , finhakket
2vårløk , strimlet
2 sssmør eller nøytral olje
6 dlgrønnsaksbuljong eller utblandet fond
4 dlmelk
1/2sitron , saften (smak til)
salt
kajennepepper

GARNITYR 

150-200 gbacon , i terninger
1eple , i terninger
1selleristilk , finsnittet
frisk timian
ekstra virgin olivenolje

Skrell og del sellerirot og poteter i jevnstore biter. Fres grønnsakene i smør eller olje, sammen med vårløk og sjalottløk. Tilsett buljong og la det hele småkoke til grønnsakene er møre, etter ca 15 minutter. Kjør suppen glatt og jevn med en stavmikser eller i en hurtigmikser.

Tilsett melk til suppen får ønsket konsistens. Ønsker du en litt mer ”festkledd” suppe kan du erstatte noe av melken (ca. 1 1/2 dl) med kremfløte eller creme fraiche. Gi suppen et forsiktig oppkok og smak deretter til med salt og kajennepepper.

Mens grønnsakene står og putrer, sprøsteker du baconterningene i en stekepanne. Mot slutten av steketiden tilsetter du eplebiter og selleristang. La det surre med ca. ett minutt. Sett til side.

Ha suppen i dype tallerkener og fordel bacon- og epleblandingen over. Drypp litt av din beste olivenolje over og gi gjerne suppen et dryss med frisk timian. Server suppen med godt brød som tilbehør, for eksempel focaccia.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *